HemSökReglerOm Ir MouroKartaLogga inBli medlem

Dela
 

 Om Tvillingklipporna

Gå ner 
FörfattareMeddelande
My
Om Tvillingklipporna Empty
InläggRubrik: Om Tvillingklipporna   Om Tvillingklipporna Emptylör mar 09, 2019 10:09 pm

Statsskick: Demokratiskt, Nordfolk

Mitt på Numoorislättens böljande vidder skjuter två enorma kullar upp i klippiga formationer. På dess höjd ligger staden kallad Tvillingklipporna. Det är en stad byggd huvudsakligen av sten, avsedd att klara höjdens hårda vind. Emellan de två klipporna rinner en bred mörk flod och staden förenas från vardera sida med en stor bro.
Längs den östra klippväggen är en enorm stentrappa uthuggen som leder enda upp till Tvillingsklippornas högsta punkt och stadens hjärta. På toppen är husen åldrade och väderbitna, blekta av solens sken med övervägande torvtak. Ljusheten i stenen är ett lätt sätt att estimera åldern på dessa byggnader.
Qu var de som ursprungligen byggde Tvillingklipporna för länge sedan. Det var inte allt för många decennier sedan som staden överlåtits till Nordfolket och Qu flyttade vidare. Sedan dess har staden växt mycket och är inte längre bara ett ensamt samhälle mitt i landet. Tvillingklipporna är nu mera känd som en samlingspunkt för alla sorters folk i Ir Mouro. Det har blivit en väldigt populär plats för handel, och här kan man hitta hantverk från alla delar landet, men för ett väldigt ökat pris.
Bostäderna är byggda längs båda sidorna av klipporna och med stadens expansion har de nya husen hamnat längre och längre ner. Det fria tillträdet till staden från alla håll vittnar om dess starka självständighet.
Omgiven av slättlandet är Tvillingklipporna lätt att se, men likaså lätt att försvara. Vyn är lika slående på avstånd som nära.
Till överst på sidan Gå ner
 
Om Tvillingklipporna
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Ir Mouro :: ❯❯ In Character :: Numoorislätten :: Tvillingklipporna-
Hoppa till: