HemSökReglerOm Ir MouroKartaLogga inBli medlem

Dela
 

 Om Glaciären

Gå ner 
FörfattareMeddelande
My
Om Glaciären Empty
InläggRubrik: Om Glaciären   Om Glaciären Emptysön mar 10, 2019 12:56 am

Om Glaciären Et2xMU1

Photo by asoggetti on Unsplash

Glaciären är Ir Mouros nordligaste område. Här har isen legat över landet sedan urminnes tider. Det kalla klimatet gör att snön här aldrig smälter, vilket i sin tur gör att glaciären är ett ständigt växande område. Den tjocka ismassan rör sig långsamt åt flera håll. Vid havet i öst och väst faller årligen stora isblock ned i havet från glaciärens höga väggar, och många isberg flyter utmed glaciärens kuster. Istäcket sträcker sig ned över stora delar av Ir Mouros bergskedja, och fyller på sina ställen hela dalar med is.

Glaciärens klimat är ogästvänligt, och få  överlever en längre tid i området. Temperaturerna sjunker inte sällan till -50°C på vintern och når aldrig över 0°C på sommaren. Hårda vindar blåser över istäckets öppnaste områden, och gör att luften känns ännu kallare än vad den egentligen är. När det snöat i området ligger snön kvar som ett tjockt täcke och gömmer alla sprickor och avgrunder i isen. Att falla ned i en sådan avgrund leder nästan garanterat till döden. Om sommaren smälter en del av glaciärens sydligaste delar, vilket bildar stora floder av underkylt smältvatten som kan förfrysa en varelse på ett ögonblick om denna skulle falla i. Men inte ens den varmaste sommar smälter glaciärens centrala och nordligare delar.

Klimat: Kallt och ogästvänligt, med temperaturer mellan 0 och -50°C
Djurliv: Ett sparsamt djurliv, med flest djur levande i närheten av gränsen mot Bergen, samt längs kusterna. En del nordliga havsfåglar, köldanpassade gnagare, isbjörnar, vikare och sjöleoparder. I haven runt Glaciären lever gott om nordliga havsdjur som valar, späckhuggare, kräftdjur, krill och många nordliga fiskarter.
Till överst på sidan Gå ner
 
Om Glaciären
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Ir Mouro :: ❯❯ In Character :: Glaciären-
Hoppa till: