HemSökReglerOm Ir MouroKartaLogga inBli medlem

Dela
 

 Om Snöslätten

Gå ner 
FörfattareMeddelande
My
Om Snöslätten Empty
InläggRubrik: Om Snöslätten   Om Snöslätten Emptysön mar 10, 2019 12:57 am

Om Snöslätten 4QqYyC6

Snöslätten ligger i norra Ir Mouro och gränsar till den nordliga bergskedjan. Luften här är oftast frisk och kall. Området är under större delen av året begravt under ett djupt snötäcke, men under de varmaste sommarmånaderna klättrar temperaturen ibland upp mot 5°C. Under sommaren smälter mycket av snön bort och lämnar ett vidöppet gräslandskap där tjälen aldrig helt går ur marken. Även under vintern kan det ibland bli varmt och soligt på de snöklädda vidderna.

Trots det rikliga mängden snö så är snöslätten ett av Ir Mouros torraste landskap. Då snön sällan smälter finns det inte mycket vatten att dricka - om man inte väljer att äta den kalla snön och riskera att dö av köld. Landskapet är även i ständig förändring, då kraftiga vindar får snödrivor att förflytta sig inte helt olikt sanddynorna i öknen. Efter en av snöslättens kända, förödande snöstormar kan landskapets utseende ha förändrats helt, och det är inte sällan vargar går vilse på slätten. Det sker inte heller sällan att vargar och andra djur begravs under snön under en storm. Och att ta sig upp från under det tunga snötäcket är inte något alla klarar.

Klimat: Minusgrader och snö större delen av året. Några plusgrader om sommaren.
Djurliv: Stora renhjordar vandrar över snöslätten. Här finns även en del myskoxar och jättehjortar. Ugglor, fjällripor och andra nordliga fågelarter är inte heller helt ovanliga, särskilt längs skogsgränserna och runtom bergen. Det finns också gott om harar och vita skvader. Bland fiender kan vi hitta bland annat isbjörnar.
Till överst på sidan Gå ner
 
Om Snöslätten
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Ir Mouro :: ❯❯ In Character :: Snöslätten-
Hoppa till: