HemSökReglerOm Ir MouroKartaLogga inBli medlem

Dela
 

 Om Nordan

Gå ner 
FörfattareMeddelande
My
Om Nordan Empty
InläggRubrik: Om Nordan   Om Nordan Emptysön mar 10, 2019 1:03 am

Om Nordan SZH8A9T
Photo by Niilo Isotalo on Unsplash

Nordanskogen, eller bara Nordan, är Ir Mouros nordligaste skog. Den ligger i Ir Mouros nordöstra hörn, där den gränsar till Snöslätten och Nordbergen. Nordan är en av Ir Mouros äldsta skogar och består till större delen av väldiga barrträd, där gran och furu härskar. Under trädens täta kronor är världen mörk och kylig. Marken kläs till största delen av mossa och barrtäckt jord, men även mycket ljung, blåbär- och lingonris. Om vintern kläs marken av frost och fläckar av snö där snön fallit genom trädkronorna.

Närmare bergen är skogen mer kuperad, med gott om mossklädda kullar och stora stenar. På sina ställen ligger det många falla träd och enorma rotvältor som vittnar om gamla stormar och händelser i skogens historia. Det rinner gott om bäckar och floder från bergen, vilka ofta kläs av is under årets kallaste månader.

Mellan träden vandrar många stora hjortdjur; från vanligare rådjur till älgar och jättehjortar. Skogen är även känd för sina enorma, farliga vildsvin.

Klimat: Övervägande kyligt året runt, med kalla snöklädda vintrar.
Djurliv: Älg, rådjur, hjortar, harar, nordliga fåglar, bävrar, andra vanliga skogsdjur samt skvader. Enorma vildsvin och jättehjort. Björnar, lokatter.
Till överst på sidan Gå ner
 
Om Nordan
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Ir Mouro :: ❯❯ In Character :: Nordan-
Hoppa till: