HemSökReglerOm Ir MouroKartaLogga inBli medlem

Dela
 

 Om Blodbergen

Gå ner 
FörfattareMeddelande
My
Om Blodbergen Empty
InläggRubrik: Om Blodbergen   Om Blodbergen Emptysön mar 10, 2019 1:16 am

Statsskick: Republik, Daevas

Inne bland Ryggradens södra toppar ligger ligger en stad med ryggen mot en brant bergssida, bara till hälften synlig. Runt staden finns en slät stenmur byggd av Blodbergens karaktäristiska röda sten, toppat av ett bröstvärn med smala skottgluggar. Genom stora portar beslagna i mörk metall öppnar sig staden. En bred gata leder rakt fram till bergsöppningen, väl dekorerad med kolonner och statyer i samma röda sten som muren. Ännu en port hindrar vem som helst från att beträda bergets insida, men väl inne fortsätter den onaturligt raka vägen framåt. Välvda korridorer leder bort från huvudleden till diverse boningar och mindre samlingshallar. Huvudkorridoren leder till en stor samlingssal i form av en halvmåne med välvt tak. I mitten av den bortre och den enda raka väggen faller ett vattenfall ner i flera stora fontäner av röd sten med skulpturer runt om. Under dagen samlas många utav de handelsmän som säljer lite finare varor på denna samlingsplats och slår upp sina marknadsstånd, det är allmänt känt att man inte låter någonting stå kvar under natten.
Andra officiella kammare finns i nära anslutning till den stora samlingsplatsen och samtliga kammare har ett kupoltak med varierande utsmyckning i form av skulpturer och pelare. Här finns även teatrar i nära anslutning till huvudkorridoren.
De som har högst status i Daevas bor högst upp i berget, med utsikt över samlingsplatsens fontäner. Ju lägre status du har desto längre ner i berget bor du tills du inte längre har status nog att bo i berget.
Utanför berget är bostäderna ordnade i prydliga halvmånar runt ingången till berget. Bostadshusen har oftast en liten trädgård med plats för några odlade grönsaker och kanske en gris. Det finns torg av varierande storlek utspridda mellan bostadshusen, de flesta samlade runt stadens högra sida. De större samlingshallarna, teatrarna eller tavernorna i staden utanför har kupoltak och inte sällan spiror i toppen.
Vatten rinner ut från bergsväggen i ordnade, raka kanaler ut ur muren där de faller ner i en grund vallgrav som sedan leds bort till en större sjö.

Blodbergen är en väldigt välskyddad stad, de släpper inte in vem som helst och innan du får komma in i staden måste du lämna ifrån dig dina vapen. Daevas är väldigt strikta med vilka som får bära vapen inuti staden. Ytterligare en kontroll görs för att du ska släppas in i berget.
Då det endast är ett fåtal som släpps in i staden är handeln inte lika varierad som i andra städer, däremot finns det ovanligt många duktiga stenhuggare och smeder då deras främsta export är stålvaror, i synnerlighet vapen.
Till överst på sidan Gå ner
 
Om Blodbergen
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Ir Mouro :: ❯❯ In Character :: Ryggraden :: Blodbergen-
Hoppa till: