HemSökReglerOm Ir MouroKartaLogga inBli medlem
Senaste ämnen
» Lavendel [Öppet]
Om Kawazatri Emptymån okt 14, 2019 9:25 pm av Kaio

» Fötternas trummande [Fengel]
Om Kawazatri Emptysön maj 26, 2019 10:33 pm av Kaio

» In i dimman [Kaio]
Om Kawazatri Emptysön apr 28, 2019 12:34 am av Kaio

» Obruten väg [Garn]
Om Kawazatri Emptymån mar 18, 2019 9:55 pm av Fengel

» In i värmen [Hladno]
Om Kawazatri Emptylör mar 16, 2019 12:22 pm av Hladno

» Morgon stund [Fengel]
Om Kawazatri Emptytor mar 14, 2019 3:12 am av Misha

» Om Acherati
Om Kawazatri Emptysön mar 10, 2019 2:22 pm av My

» Om Tadaar
Om Kawazatri Emptysön mar 10, 2019 1:25 am av My

» Om Umbra
Om Kawazatri Emptysön mar 10, 2019 1:25 am av My

Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga

Flest användare online samtidigt: 7, den tis mar 12, 2019 10:24 pm
Chatt

Dela
 

 Om Kawazatri

Gå ner 
FörfattareMeddelande
My
Om Kawazatri Empty
InläggRubrik: Om Kawazatri   Om Kawazatri Emptysön mar 10, 2019 1:24 am

Om Kawazatri XTH5fzR
Photo by Tim Marshall on Unsplash

Kawazatri, också känd som Kawazatridjungeln, är en av Ir Mouros sydligaste skogar. Det är ett väldigt exotiskt område med mycket tät, åldrad djungel. Träden växer sig tjocka och högre än på många andra platser i landet. Trädkronorna är täta och släpper genom väldigt lite solljus, vilket gör skogens golv mörkt. Mellan de höga trädstammarna växer det mindre träd, höga snår och en oftast väldigt tät undervegetation som är svårframkomlig. Det finns otaliga sorters växter, med allt från soltörstiga, åldrade gummiträd och paranöt-träd, till skuggtåliga palmer, fikon och mahogny. I skuggan, som del av den täta undervegetationer lever även en mängd olika epifyter - växter som lever på andra växter - som orkidéer, mossor och lavar. Hela skogen tycks sammanbunden med ett omfattande nätverk av lianer. På flera ställen faller så lite ljus till marken att inte många växter överlever, vilket gör att den täta undervegetationen i många av de mörkaste delarna av skogen plötsligt öppnar upp sig och gör det förvånansvärt öppet och lätt att vandra under taket av grönska. De stigar som finns är oftast svåra att hitta, och svåra att följa genom de tätare igenvuxna områdena.

Luften i skogen är alltid varm och fuktig, vilket gör att den lätt känns tung och kvav för den ovana. Det är en annan hetta än den torra som ligger över ökenen eller savannen. Årstiderna i skogen skiljer sig väldigt lite från varandra. Det regnar mycket och ofta, vilket bidrar till den ständigt fuktiga luften, och särskilt om sommaren regnar det extra mycket. Det är inte ovanligt att tjocka moln av dis reser sig ur skogen om morgnarna. Temperaturerna sjunker aldrig, och det blir aldrig kallt. Tusentals floder och bäckar rinner genom skogen, bildade såväl av skogens eget regn som av regn i de närliggande bergen. Det finns många strömmar och vattenfall som kastar sig över skogens många klippor. Närmast kusterna blir palmer vanligare och långa, sandklädda stränder är inte ovanligt, även om det också finns snåriga stränder och en del höga kustlinjer.

I skogen lever en myriad av djurliv. Det finns fler arter av färggranna fåglar än någon kan räkna, och tusentals arter av reptiler, groddjur och insekter. I träden svingar sig apor, och det finns gott om gnagare, dykarantiloper, skäggsvin och vårtsvin. Längs marken och i träden rör sig många farliga djur, som stora giftormar och dödligt giftiga grodor. Skorpioner är inte ovanliga, och det finns gott om giftiga insekter och spindeldjur. Allt detta liv gör att skogen kryllar av ljud. För den ovane kan alla djurs skrän, rop och tjatter vara en jobbig blandning av läten. Det finns rykten och historier om att det lever enorma reptil-lika varelser i skogen, och berättelserna om "Kawazatriödlor" härstammar från djungeln.

Klimat: Väldigt varmt och fuktigt, med mycket regn. Den täta vegetationen gör skogen väldigt mörk och ogästvänlig.
Djurliv: En myriad av exotiska djur. Färggranna fåglar, reptiler, groddjur, insekter och spindeldjur. Många svin, gnagare och apor. Har man tur kan man få se någon av skogens grupper av djungelelefanter.
Till överst på sidan Gå ner
 
Om Kawazatri
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Ir Mouro :: ❯❯ In Character :: Kawazatri-
Hoppa till: